google-za-web-logoЛокалитетот Плаошник во Охрид добива 360 виртуелна прошетка на познатиот сервис Google Street View. Од денеска се достапни 9 – 360 виртуелни панорами низ кои може да го погледнете локалитетот околу црквата Св. Пантелејмон во Охрид. Се надеваме дека оваа виртуелна прошетка ќе допринесе за подобар туризам и презентација на градот Охрид. Панорамите ги изработи Стојан Стојановски и Аце Ставрески 2С Студио.
Линк до прошетката: https://goo.gl/maps/RFpstHWC2oT2