google-za-web-logoСо благослов од МПЦ – ОА и Дебарско-кичевската Епариха решивме да донираме т.е. направиме фотографирање на 9 точки/360 виртуелни панорами преку кои ви го прикажуваме виртуелно локалитетот околу црквата Св. Јован – Канео. Црквата ја поставивме на светски познатиот сервис од Google – Street View преку кој луѓето од целиот свет ќе можат да го прошетаат виртуелно. Остатокот т.е. внатрешноста ја оставивме да ја погледнете во живо при посета на ова прекрасно место на Охридското Езеро. Панорамите ги направи Стојан Стојановски 2С. Во идниот период ќе фотографираме и ќе донираме ваков вид на промоција уште на неколку Цркви и Манастири во Македонија. Google Street View во Македонија е достапен од крајот на Септември оваа година, а освен локалните и регионалните патишта, вакви виртуелни прошетки може да имат сите локали, а и да бидат директно поврзани со Google Street View.
Линк до прошетката: https://goo.gl/maps/kW4o12CsLZs